Tavaszi Vezetőképző 2024 – Veszprém


Április 26-28. között került megrendezésre a FEKOSZ 35 rendezvénysorozat keretein belül, az idei Tavaszi Vezetőképző.
A rendezvénynek Veszprém, azaz a Királynők városa, azon belül pedig a Pannon Egyetem Központi Kollégiuma adott otthont. Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa, ahol a város mellett az egyetem is a legszebb állapotában volt látható.
Hegedűs Imre FEKOSZ elnökének és Haraszti László Pannon Egyetem Kollégium Igazgatójának köszöntőjével kezdődött a rendezvény. Ezután Együtt a körforgásban címmel egy plenáris előadáson vehették részt a megjelentek, melyet Takácsné Ferenczik Brigitta, a Fenntarthatósági Kompetencia Központ igazgatója tartott. Az előadáson nem csak a már elért célokat láthattuk, hanem a jövőbeli terveket is. Ezt pedig egy kerekasztal beszélgetés követett, ahol kollégiumi hagyományokról beszélgettek az ország különböző pontjairól érkezett kollégiumi hallgatói vezetők.
A pénteki nap zárásaképp pedig egy szokásos Lali féle kvízesten vehették rész a megjelentek, melyet egy buli követett amit a kollégium biztonságában élvezhettek a résztvevők.
Szombaton a fakultatív program keretein belül az érdeklődők megismerhették Veszprém csodálatos helyeit, ezután pedig elkezdődtek a képzések 4 különböző témában, mint például az előítéletmentesség és sztereotípiák leküzdése a kollégiumokban, időgazdálkodás, önismereti és kollégiumi alapozó. Az alapozó képzésen a kollégiumi jogszabályokat és más kollégiumok működését ismerhették meg. Nagyobb belátást kaphattak a résztvevők a kollégiumok működésébe. Minden személynek ajánljuk a képzést akik, terveznek bármilyen tisztséget vállalni a kollégiumban. Időgazdálkodáson, technikákat tanultak a hallogatás ellen. Módszereket sajátíthattak el arra, hogyan dolgozhatnak hatékonyan csapatban. Nagy érdeklődés övezete ezt a workshopot, hiszen a hatékony időgazdálkodásra sokaknak szüksége van az egyetemi élet során, és azon kívül is.
Előítéletmentesség és sztereotípiák leküzdése képzésen, mások élethelyzetébe kellett bele képzelniük magukat, ami sokat segített abban, hogy nem minden az aminek látszik. Nem minden fekete vagy fehér. Mindenkinek ajánljuk, mert ebben a rohanó világban szükségünk van arra, hogy másokra is figyelni tudjunk. Az önismereti képzés során, -meglepő módon- önmaguk megismerésén volt a hangsúly.
A feladatok során megismerték döntéseik motivációját. Ez az a képzés melyen mindenkinek részt kellene vennie, hiszen életünk során önmagunkkal töltjük a legtöbb időt. Ahhoz, hogy másoknak segíteni tudjuk, szükséges az, hogy önmagunkkal jóba legyünk.
Egy szó, mint száz. Egy fergeteges hétvégét zártunk!
Köszönjük mindenkinek a részvételt!
És köszönjük a házigazda csapatnak a szívélyes fogadtatást!
Ősszel újra találkozunk!

Megjegyzés hozzáfűzése