Az akvapónia hivatalos definíciója szerint egy élelmiszertermelési eljárás. Egyszerre vannak jelen a vízművelés és a hidroponika módszerei. Jelen esetben alul egy 125 L-s akváriumban halak vannak, míg felette, pedig konyhakerti növényeket termelünk. Az akvapónia építését a csapatunk a projekt végén találta ki. A rendszer építését amiatt tartottuk fontosnak, hogy egy közös munka során a kollégiumi közösséget tovább erősítsük. Egy ilyen rendszer kiépítése nemcsak a közösségfejlesztésété szolgálja, hanem fejlesztük vele a környezettudatos és fenntarható gondolkodásmódot kollégista társaink körében. Egy ilyen rendszer megépítési során lehetőségünk van felhívni a figyelmet a körforgásos gazdaság fontosságára. Ennek keretében az építés során a trénerünk, akivel közösen építettük akvapóniát tudatosította a résztvevőkben, hogy a helyben vásárolt termékek nemcsak a helyi gazdaság erősítéséhez járulnak hozzá, hanem a karbon lábnyom csökkentéséhez is.